طرز تهیه دمنوش گیاهی خواب آور قوی و طبیعی در منزل

بهترین دمنوش گیاهی خواب آور

بی‌خوابی یک مشکل عذاب‌آور است که متأسفانه افراد زیادی در حال حاضر با آن دست‌به‌گریبان هستند. نداشتن خواب کافی در شب، باعث می‌شود که صبحی کسالت‌بار و بی انرژی را آغاز کنید. علاوه‌برآن، کم‌خوابی سلامت بدن را به خطر می‌اندازد و مشکلات متعددی را به بار می‌آورد. اگر با مشکل کم‌خوابی روبرو هستید و به دنبال راهکاری برای داشتن خوابی باکیفیت و کافی می‌گردید، یکی از بهترین راهکارها، استفاده از نوشیدنی‌ها و دمنوش‌ گیاهی خواب‌ آور است. 

اگر این سوال ذهن شما را به خود درگیر کرده که چه دم‌نوش‌هایی برای داشتن خواب کافی مناسب هستند؟ بهتر است در ادامه با ما همراه شوید. چرا که در این مقاله تصمیم داریم راجع به انواع دمنوش مناسب برای بی‌خوابی صحبت کنیم و چند نمونه از نوشیدنی‌های مؤثر در این زمینه را به شما همراهان گرامی معرفی کنیم.

معرفی انواع دمنوش گیاهی خواب‌ آور

شما هم شب‌ها خواب راحتی ندارید و ناچار به قرص‌های خواب‌آور پناه می‌برید؟ بهتر است بدانید که استفاده از این قرص‌ها به‌مرورزمان باعث ایجاد مشکلات بزرگ‌تری می‌شود؛ بنابراین به‌جای مصرف آن‌ها بهتر است از نوشیدنی‌های طبیعی و خواب‌آور استفاده کنید. با  استفاده از دمنوش‌های گیاهی در طول روز، خواب باکیفیت و آرامی را در شب تجربه کنید. این نوشیدنی‌ها هیچ عارضه‌ای ندارند، خرید آن‌ها هزینه‌ چندانی ندارد و به‌راحتی در خانه تهیه می‌شوند. برخی از دمنوش‌های مناسب برای بی‌خوابی عبارت‌اند از:

  • چای بابونه

  • چای سنبل‌الطیب

  • دمنوش اسطوخودوس

  • دمنوش گل ساعتی

  • چای سبز بدون کافئین

  • دم‌نوش نعنا فلفلی

  • چای نعنا

  • گلیسین

  • گیاه ماگنولیا

 

 چای بابونه یک آرام‌بخش گیاهی

دمنوش چای بابونه برای تنظیم خواب

 دمنوش بابونه تأثیر چشمگیری بر آرام‌بخشی دارد. بر اساس تحقیقات انجام شده در این زمینه، فلاونوئیدهای موجود در چای بابونه، روی گیرنده‌های مغز تأثیر می‌گذارند و باعث می‌شوند که خوابی راحت و آرام را تجربه کنید. اگر از آن دسته افرادی هستید که به گرده گیاهان حساسیت دارند، بهتر است که از این دمنوش استفاده نکنید. همچنین مصرف این دمنوش برای کودکان و نوزادان اصلاً توصیه نمی‌شود. چای بابونه علاوه بر اینکه به‌عنوان دمنوش مناسب برای بی‌خوابی مورداستفاده قرار می‌گیرد، تأثیر ارزشمندی بر درمان دیابت، کاهش قند خون، جلوگیری از ابتلا به پوکی‌استخوان، کاهش دردهای قاعدگی، جلوگیری از ابتلا به سرطان و… دارد.

 

 چای سنبل‌الطیب درمان بی‌خوابی در طب سنتی

از دیگر انواع دمنوش مناسب برای بی‌خوابی می‌توان به سنبل‌الطیب اشاره کرد. این گیاه در عطاری‌ها موجود است و به دلیل خواص فوق‌العاده‌ای که برای سلامتی دارد، تقریباً گیاهی شناخته شده و معروف، محسوب می‌شود. یکی از فواید این گیاه ارزشمند، تأثیر آن بر بهبود کیفیت خواب و تأثیرگذاری سریع آن است. پس اگر مشکل بی‌خوابی یا کم‌خوابی دارید، سنبل‌الطیب را از عطاری تهیه و به‌صورت دمنوش آماده و میل کنید. همچنین می‌توانید از قرص آن که به‌صورت بدون نسخه در داروخانه‌ها عرضه می‌شود استفاده کنید. ناگفته نماند که مصرف سنبل‌الطیب می‌تواند با عوارضی مانند سرگیجه یا سردرد همراه باشد؛ بنابراین نباید در استفاده از آن زیاده‌روی شود.

دمنوش اسطوخودوس راز خوابی عمیق

 اگر از بی‌خوابی‌های شبانه رنج می‌برید و در طول شب نمی‌توانید آن‌طور که باید بخوابید و استراحت کنید، توصیه می‌کنیم از دمنوش اسطوخودوس استفاده کنید. این دمنوش خاصیت خواب‌آوری دارد و باعث بهبود کیفیت خواب می‌شود‌. مصرف دمنوش اسطوخودوس به کاهش اضطراب و استرس کمک می‌کند و به همین علت خواب راحتی را به شما هدیه می‌دهد.

دمنوش گل ساعتی، ضد استرس و خواب‌آور

این دمنوش خوش‌طعم و خوش‌عطر، تأثیر فوق‌العاده‌ای بر آرام‌بخشی دارد. عصاره این گیاه با تسکین علائم استرس و اضطراب که یکی از عوامل بی‌خوابی و کم‌خوابی است، منجر به خوابی راحت و آرام می‌شود. علاوه‌برآن، دمنوش گل ساعتی برای درمان افسردگی، سردرد و… به‌شدت مفید است.

رفع بی‌خوابی با چای سبز بدون کافئین 

 همان‌طور که می‌دانید چای سبز حاوی کافئین است. اما در کنار کافئین، این محصول حاوی مواد و عصاره‌های مؤثر بر بهبود کیفیت خواب است؛ بنابراین می‌توانید با تهیه نمونه‌های کم کافئین چای سبز و استفاده از آن شب‌ها قبل از خواب، خوابی آرام و باکیفیت را تجربه کنید. تأثیر چای سبز بدون کافئین، در درمان بی‌خوابی و کم‌خوابی‌های شبانه در یک مطالعه علمی، به طور دقیق مورد آزمایش و بررسی قرار گرفته است.

 دم‌نوش نعنا فلفلی و رفع کم‌خوابی

 اگر به نوشیدن دمنوش‌های گیاهی برای رفع بی‌خوابی علاقه‌مند هستید دمنوش نعنا فلفلی را فراموش نکنید. این دمنوش علاوه بر اینکه برای داشتن خوابی راحت و آرام در شب به شما کمک می‌کند، سرشار از فواید و خواص ارزشمند برای سلامتی است.

چای نعنا نوشیدنی خواب‌آور  

دمنوش چای نعنا تنظیم کننده خواب

 چای نعنا، سال‌های متمادی است که در طب سنتی به‌عنوان یک دمنوش برای کم‌خوابی مورداستفاده قرار می‌گیرد و نتایج فوق‌العاده مؤثری در این زمینه دارد. همچنین این چای با خواص ضدمیکروبی، ضدویروسی و ضد حساسیت به درمان مشکلات گوارشی مانند سندروم روده تحریک‌پذیر و سوءهاضمه کمک می‌کند. مصرف چای نعنا در طول روز یا حتی در ساعات پایانی شب و قبل از خواب، برای افرادی که به دلیل اضطراب، استرس و… نمی‌توانند بخوابند، خوابی راحت و آرام را هدیه می‌کند.

گلیسین زیبا و خوابی عمیق

 گلیسین گیاهی سرشار از اسیدآمینه است و می‌تواند بر کیفیت خواب شما تأثیر چشمگیری داشته باشد. مصرف دمنوش گلیسین میزان سروتونین را افزایش می‌دهد. سروتونین در واقع یک ماده شیمیایی است که در مغز وجود دارد و کاهش یا افزایش آن به طور مستقیم بر خواب اثر می‌گذارد. علاوه‌برآن، این ماده به جریان خون در بدن کمک می‌کند و دمای بالای بدن را پایین می‌آورد؛ بنابراین مصرف آن می‌تواند برای داشتن یک خواب آرام و راحت بسیار مفید و مؤثر باشد.

گیاه ماگنولیا، ضدافسردگی و خواب‌آور در طب چینی

 در طب چینی از گیاه ماگنولیا و دم‌کرده آن برای درمان افسردگی، اضطراب و استرس استفاده می‌کنند. همان‌طور که می‌دانید یکی از دلایلی که باعث بی‌خوابی یا کم‌خوابی‌های شبانه می‌شود،  استرس و اضطراب یا ابتلا به بیماری‌هایی مانند افسردگی است؛ بنابراین دم‌کرده پوست ماگنولیا می‌تواند با کمک به درمان این مشکلات، روی خواب شما تأثیرات مثبتی داشته باشد. ترکیب هونوکیوول موجود در ماگنولیا خواب شما را بهبود می‌بخشد و از ترشح هورمون استرس یعنی آدرنالین جلوگیری می‌کند.

دمنوش گیاه کاوا و رفع کم‌خوابی 

کاوا گیاه بومی اقیانوس آرام جنوبی است که به‌منظور کاهش اضطراب و استرس مورداستفاده قرار می‌گیرد. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف عصاره کاوا و دمنوش این گیاه ارزشمند بی‌خوابی ناشی از استرس را برطرف می‌کند. اگر از دمنوش کاوا به‌عنوان داروی خواب‌آور استفاده می‌کنید، این نکته را در نظر داشته باشید که این محصول ممکن است به‌مرورزمان کبد را با آسیب‌های جدی روبرو کند؛ بنابراین قبل از مصرف آن حتماً با پزشک صحبت کنید. برخی از مکمل‌های این گیاه که از ریشه آن تهیه می‌شوند کاملاً بی‌خطر هستند.

چای بادرنجبویه خواب‌آور و آرام‌بخش

برای درمان بی‌خوابی و اختلال در خواب شبانه از دمنوش بادرنجبویه استفاده کنید. این گیاه به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی، در مبارزه با استرس اکسیداتیو بسیار مؤثر است و برای بی‌خوابی‌ها و کم‌خوابی‌هایی که به دلیل وجود استرس ایجاد می‌شوند مؤثر است. علاوه بر این موارد، مصرف دمنوش بادرنجبویه برای جلوگیری از ابتلا به مشکلاتی مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و عروقی، پارکینسون، آلزایمر و… به‌شدت مؤثر است. لازم به ذکر است که خانم‌های باردار و شیرده، افراد مبتلا به اختلالات تیروئیدی، افرادی که آرام‌بخش مصرف می‌کنند و همچنین کودکان نباید از این گیاه استفاده کنند.

بهترین زمان برای مصرف نوشیدنی‌های خواب‌آور و دمنوش‌ها

متخصصان توصیه می‌کنند که برای بهره‌مندی از خواص دمنوش‌ها و نوشیدنی‌های مناسب برای خواب، ۱ تا ۲ ساعت قبل از تایم خواب، از آن‌ها استفاده کنید. درصورتی‌که دقیقاً قبل از خواب از دمنوش استفاده کنید در نیمه‌های شب با احساس ادرار مواجه می‌شوید و باید از خواب بیدار شوید. در نتیجه، این موضوع خواب شبانه شما را با اختلال روبرو می‌کند.

علاوه بر این موارد، آرام‌کردن محیط خانه، دوری از هرگونه اضطراب و استرس، انجام تمرینات مدیتیشن و از همه مهم‌تر عدم استفاده از تکنولوژی و صفحات روشن قبل از خواب، تأثیر زیادی بر داشتن یک خواب خوب، باکیفیت و آرام دارد.

نوشیدنی‌هایی که نباید قبل از خواب استفاده شوند

در کنار انواع دمنوش مناسب برای رفع بی‌خوابی، برخی مواد غذایی و دمنوش‌ها هستند که استفاده از آن‌ها خواب آرام را از شما می‌گیرد و باعث بی‌خوابی می‌شود. این مواد غذایی و نوشیدنی‌ها عبارت‌اند از:

  • قهوه
  • غذاهای پرادویه
  • جو دوسر
  • غذاهای قندی یا پر کربوهیدرات
  • الکل
  • غذاهای پرچرب
  • غذاهای حاوی پروتئین بالا

پس در استفاده از این مواد غذایی اعتدال را رعایت کنید تاحدامکان، از مصرف آن‌ها در شب بپرهیزید.

سخن پایانی

همان‌طور که می‌دانید، بی‌خوابی و نداشتن خواب آرام، اختلالی است که به‌مرورزمان مشکلات متعددی را در افراد ایجاد می‌کند. اما می‌توان با مصرف یک سری نوشیدنی‌ و دمنوش، تا حد زیادی این اختلال را برطرف کرد. به همین منظور در این مقاله به معرفی چند نمونه دمنوش مناسب برای بی‌خوابی اشاره کردیم. اگر با مشکل بی‌خوابی و کم‌خوابی مواجه هستید، حتماً این دمنوش‌ها را تهیه کرده و دو ساعت قبل از تایم خواب، نوش جان کنید تا از تأثیرات ارزشمند آن‌ها بهره‌مند شوید. در نظر داشته باشید که در مصرف داروهای گیاهی زیاده‌روی نکنید و همواره یک روتین معمول و متعادل داشته باشید.

 

مقالات مرتبط