قیمت و خرید خرما
درخت خرما که به آن نخل هم میگویند در مناطق گرمسیری به خوبی رشد می کند. پیش تر به آن عناب پارسی یا عناب هزار ساله می گفتند. کشور های مصر، ایران و عربستان به ترتیب رتبه اول تا سوم تولیدات خرما در سال 2007 داشتند. صادرات این میوه ی خوش طعم برای کشور ارز آور است و به اقتصاد کشور کمک می کند.
عده ای بر این تصور اند که منشا رشد این درخت در کشور عربستان و شمال آفریقا است اما عده ای خاستگاه آن را کشور هند می دانند. در کشور ما پیش از هخامنشیان نخل کاشته می شده و قدمتی طولانی دارد. پیش تر به آن عناب پارسی یا عناب هزار ساله می گفتند.
تولید و صادرات خرما
کشور های مصر، ایران و عربستان به ترتیب رتبه اول تا سوم تولیدات خرما در سال 2007 داشتند.
ایران در سال حدود 1 میلیون تن از این خشکبار شیرین را تولید می کند. از آنجا که به لحاظ ارزی و غذایی ارزش بالایی نیز دارد یکی از محصولات بسیار مناسب برای صادرات است. سرانه مصرف خرما در کشور تقریبا هفت کیلوگرم است که رقم قابل توجهی است. صادرات این میوه ی خوش طعم برای کشور ارز آور است و به اقتصاد کشور کمک می کند.
چگونگی رشد درخت خرما
نخل از درختان بسیار مقاومی است که در شرایط سخت پایداری خوبی را از خود به نمایش می گذارد. در قیاس با دیگر درختان از آبیاری کمتری برخوردار است. همچنین استان هایی که زمستان معتدل و تابستانی گرم و خشک دارند برای کشت خرما مناسب اند.
به جز آفات، وجود گرد و خاک و بارندگی کم در مناطق زیر کشت خرما باعث پایین آمدن کیفیت محصول و تاخیر در برداشت می شود. نور، باد، رطوبت هوا، درجه حرارت و باران از عوامل بسیار موثر در تولیدات خرما محسوب می شوند.
انواع خرما
قریب به 3 هزار نمونه نخل در سراسر دنیا شناخته شده است که از این تعداد 400 نوع آن به ایران تعلق دارد. از مهم ترین نوع خرما های تولید ایران باید به استعمران (خوزستان)، مضافتی (کرمان)، شاهانی (فارس)، مرداسنگ (کرمان و هرمزگان)، هلیله ای (بم)، الینگی (سیستان و بلوچستان)، ربی (جیرفت)، کروت (کرمان)، کلوته (کهنوج) کبکاب (بوشهر) و پیارم (هرمزگان) اشاره کرد.
رسیدن میوه در واقع چهار مرحله دارد. به میوه ای که در مرحله سوم قرار دارد و به طور کامل نرسیده است رطب می گویند. باید توجه کرد که به میوه ی نرسیده نخل خارک نیز می گویند که عده ای از خریداران این نوع را می پسندند.
در بین تمام این نمونه ها، رطب مضافتی از نوع عالی محسوب می شود و در بازار فروش داخلی و خارجی طرفداران خودش را دارد. خرمای پیارم از گران ترین نوع آن ها محسوب می شود که برای بیماران دیابتی مناسب تر است.
خواص خرما
خرما در خود خواص بیشماری را جای داده است؛ از جمله این خواص، خاصیت آنتی اکسیدانی است. این میوه ی شیرین و لذیذ سرشار از فیبر و پتاسیم است و همچنین منگنز، مس، منیزیم و انواع ویتامین ها در این میوه پیدا می شود. فیبر موجود در آن باعث رفع یبوست می شود. مواد معدنی موجود باعث مستحکم شدن استخوان ها می گردد.
اگر این میوه شیرین و خوشمزه را با معده خالی بخورید کرم روده را از بین می برد. میزان آهن آن بغایت قابل توجه است؛ به همین ترتیب باعث رفع کم خونی می شود.
اگر به دنبال افزایش وزن اما از راه طبیعی و ارگانیک هستید مصرف این میوه را جدی بگیرید. میوه ی خوش طعم نخل کلسترول را تنظیم و از بروز بیماری های قلبی جلوگیری می کند. خرما می تواند باعث تقویت قوای جنسی شود و مصرف آن برای خانم های باردار شدیدا ضروری و مهم است.