پشمک 

نمایش 1 - 21 از 21 محصول
نمایش 1 - 21 از 21 محصول

قیمت و خرید پشمک

استاد بسحاق اطعمه شاعر قرن نهم اهل شیراز در مصرعی از شعر خود گوشه چشمی به پشمک داشته است.

دسته دوم به نام پشمک یزدی شناخته می شوند. اصالت ایرانی دارند و با افزودنی هایی نظیر آرد، روغن گیاهی، هل، پودر کاکائو، زعفران و وانیل همراه است.

پشمک ها نوعی از تنقلات هستند که از دیرباز تا کنون همراه خاطرات کودکی ما پیش آمده اند و ما را با خود همراه ساخته اند. طعم خوب و شیرین آن همیشه میل کودکان و بزرگسالان را برای خرید این خوراکی نشاط آور بر سر ذوق آورده است.

تاریخچه پشمک

اگر چه مانند بسیاری از مواد خوراکی دیگر معلوم نیست که چه کسی برای اولین بار کشف کرد که می تواند از ترکیبات ساده خوراکی اینچنین دلربا و شیرینی تهیه کند اما ادبیات به کمک تاریخ نگاران آمده تا آن ها طول عمر پشمک را به طور حدودی حدس زده باشند.

استاد بسحاق اطعمه شاعر قرن نهم اهل شیراز در مصرعی از شعر خود گوشه چشمی به پشمک داشته که نشان می دهد حدود 600 سال گذشته این خوراکی در بین مردم شناخته شده بوده و خاطرخواهان زیادی داشته است. بیت این شاعر فرهیخته بدین شرح است:

میکشد کشکک بچربی هر زمان مشتاق را می برد پشمک به شیرینی دل عشاق را

انواع پشمک

امروزه تنوع گسترده ای در طعم و شکل ظاهری این خوراکی ها اتفاق افتاده است. به طور کلی می توانیم آن را به دو گروه دسته بندی کنیم. پشمک هایی که صرفا از خود شکر تولید می شوند و نوعی که با ترکیبات دیگری از جمله آرد و روغن های گیاهی همراه اند.

دسته اول با دستگاه مخصوصی ساخته می شوند. ظرف دارای خاصیت مرکز گریزی است؛ در زیر این دستگاه المنت گرمایی وجود دارد و با آب کردن ذره های شکر و داشتن تغییر فاز الیاف پشمکی می سازد که طعم شیرین دارد و با چرخاندن یک چوب خیس در ظرف الیاف را به خود جذب می کند.

دسته دوم به نام پشمک یزدی شناخته می شوند. اصالت ایرانی دارند و با افزودنی هایی نظیر آرد، روغن گیاهی، هل، پودر کاکائو، زعفران و وانیل همراه است.

در تهیه آن باید شکر به حالتی شیره مانند تبدیل شود و قوام بیاید. شکر قوام آمده را در یک سینی با حرارت گرم می کنند از چند طرف آن را می کشند تا حالت کشیده پیدا کند. سپس آرد را در روغن داغ می چرخانند و سپس کف سینی می ریزند و حرارت می دهند و باقی مواد را در آن قرار می دهند. با چرخاندن مواد در آن الیاف پشمک آماده می شوند. در همین حین می توان از زعفران، هل، شکلات و دیگر مواد برای طعم دهی و رنگ بخشی استفاده کرد.

خواص پشمک

از آنجایی که در تولید آن شکر استفاده می شود پس می شود خاصیت شکر را در آن ها پیدا کرد. از خواص مهم آن بهبود جای زخم است؛ اثر آرام بخشی دارد؛ قدرت تمرکز را بالا می برد؛ آردی که در پشمک ایرانی است باعث ترمیم زخم های دستگاه گوارش می شود؛ اسهال را درمان می کند؛ باعث جلوگیری اسهال ناشی از مصرف دارو می شود. هل می تواند نشاط آوری داشته و باعث تغییرات مثبت خلق و خوی شود، از جمله خواص هل تقویت عمومی بدن است.

این شیرینی های خوشمزه مدت زمان بیشتری قابلیت مصرف دارند. با تغییر شکل و تنوع طعم می توانند بهترین گزینه برای پذیرایی از مهمانان باشد. کربوهیدرات های موجود در آن ساده است به همین سبب کمتر از سایر شیرینی جات کالری به همراه دارند.

دسته بندی